perjantai 25. huhtikuuta 2014

Wow, such blog


Hellouta vaan kaikille ! Olen pitkään himonnut kirjoittaa blogi postauksen mutta vaikuttaa joka kerta olevan mahdottomuus itselleni. Joskus pelkään että ihmiset käsittävät tekstini väärin ja joskus tuntuu siltä että en vain suoraan sanottuna osaa. Tällä kertaa en aio lannistua vain aion saada jotain kirjoitettua ja mitä nyt mukavemmalla aiheella kuin *drumrolls* kiusaaminen ja sen rajat. Ennenkuin jatkatte lukemista, tämä on ehkä enemmän coniin suuntavaa asiaa mutta aika paljon kulkee käsi kädessä ihan koulukiusaamisen kanssa.

Itse vitsailen tosiaan ystävieni kanssa aina silloin tällöin joistakin ihmisistä ja minusta tuntuu että emme ole ainoat.  Mutta se on vitsailua joka jää harmittomaksi läpäksi kaveriporukassa. Se että menee aukomaan päätä jollekin oli se sitten sen cossista tai ulkonäöstä ei ole mielestäni mitenkään fiksu veto. On hyvä katsoa itsensä peilistä ja miettiä kaksi kertaa, oisko se niin kiva jos itse joutuisin samaan tilanteeseen? Itse en ole tietoinen jos olen ollut conissa kiusattu (mennyt itselläni korvasta sisään ja toisesta ulos mitä luultavimmin siinä vaiheessa) mutta koulukiusattu olen. On haukuttu rumaksi , oudoksi on sanottu mukavia asioita kuten "tulet kuolemaan yksin". Jäikö huono itseluottamus joka kesti kauan saada takaisin hmmm...anna kuin mietin...kyllä. Oli se sitten minkä muotoinen kiusaaminen se pieni haukkuma sana jota mielestäsi on ehkä hetkellisen hauskaa saattaa tarkoittaa toiselle ihmiselle äärettömän kauan tuskaa. Jos sinulla on henkilöä vastaan jotain , se ei silti anna sinulle oikeutta pilata hänen elämänsä. Kaikkien kanssa ei toki tule yksinkertaisesti toimeen mutta parempi siinä vaiheessa olla hiljaa kuin mennä mököttää turhaan. 

Myönnän sen että vaikka itse olen aktiivinen cosplay harrastaja en seuraa itse cosplay foorumeita / keskusteluita kovin useasti. Se vain aina tulee keskustelu aiheena silloin tällöin jostakin syystä. (Oh wow! I wonder why?). Joten saan kuulla aika paljon ja haluan ottaa esille pari asiaa.

Ihmiset jotka kommentoivat sanotaan asdfin kuviin ( paras nimi btw ). Asdf ei ole ehkä maailman kaunein henkilö ulkollisesti. Hän ei ole kovin vilkas tai suosittu. Hän ei ole niinkuin kaikki muut lapset sanotaanko näin. Asdf upottaa kuvan itsestään ja ihmiset alkavat kommentoimaan ja tykkäämään kuvasta. Ja ei siinä vielä mitään. Kunnes paljastuukin että kaikki nämä kommentit ja tykkäykset ovatkin pelkkää vittuilua. Pelkkää ruokkimista jotta asdf upottaisi lisää kuvia antaakseen ihmisille "viihdettä". Ja oli sitten asdf mimmonen tyyppi tahansa se että moni ihminen bashaa henkilöä tuollaisella tavalla on mielestäni kuvottavaa. Tässä voi vain sanoa and I quote Ted Mosby "please don't".

Näitä tapauksiahan ei siis pelkästään löydy internetin ihmeellisestä maailmasta vain surullisesti kyllä niistä kuulee myös ihan irl tai conissa. Miten esim bill ja bull menevät conissa"kehumaan" Jonkun henkilön asua, joka ei ole yhtä anorektikko, lihaksikas tai pitkä jne kuin mitä henkilön pitäisi olla. Hemmetti soikoot, on kyllä tarkkaa meininkiä harrastuksesta josta ei melkein kukaan tienaa penniäkään. Otan esiin pari asiaa mistä en todellakaan ymmärrä miksi pitäisi edes alkaa "dissaamaan".

A)  asu . Jotkut ei ehkä ajattele sitä että hetkoinen, tämähän voi olla henkilön ensimmäinen asu.  Neljä sanaa , kukaan ei synny mestariksi. Oli sitten kuka tahansa niin kukaan ei ole hyvä heti. Feedbackiä toki aina voi antaa mutta pitää mielestäni kysyä ensin henkilöltä jos hän haluaa kuulla sitä. Ja jos se on kritiikkiä niin sen täytyy olla rakentavaa kritiikkiä. Kuten, hei huomasin että olit tehnyt tämän asian näin mutta siitä oisi voinut tehdä ehkä vielä paremman jos olisit tehnyt sen tällä tavalla. Ja ei mennä vain ja sanoa "paska cossi".

B) paino. Tämä. Oikeasti tämä, onko mun hei oikeasti pakko edes kirjoittaa asiasta.Mutta okei, selvä. Ihmisten ruuminrakenteet ovat eri tyyppisiä, joillakin saattaa olla sairauksia joihin ne ei voi vaikuttaa. On isoluisia. Jotkut pitää cosplayn pelkästään harrastuksena ja ei kiinnosta laihduttaa sen vuoksi. Ja siinä ei ole mitään väärää, ruokaa on hyvää omnom! Se että jos itse näkee sen että okei, hei, mun on PAKKO päästä tuohon kuntoon kuin tuo hahmo tuossa! Sekään ei ole väärin. Mutta se että jos sinulla on tällainen ajatusmaailma niin ei tarvi tarkoittaa sitä että muittenkin pitää ajatella samallalailla. Ei kukaan yksinkertaisesti voi mennä sanomaan toiselle että "hei, sä et voi cossia tuota kuin et ole tarpeeksi laiha". Jos haluat cossia jotakuta niin cossi sitä. That's the rule, now go, have fun! 

Voisin vielä toki ottaa esille muita asioita aiheesta mutta pääpointti tässä koko hommassa on se että kiusaaminen on todella turhaa. Siinä ei ole mitään "siistiä". Olkaahan siis ihmiset kiltisti ja pyritään pitämään positiivistä asennetta toisiamme kohti!


Untill next time! - Hitsuwa 

3 kommenttia:

 1. Oh wow sun blogiin tuli tekstiä, I want more! :D

  Hyvin kirjoitettua; sais tommoinen turha ja satuttava kiusaaminen loppua mun mielestä. Minust on jotenki kiinostavaa how come melkein kaikki cossaajat ovat olleet koulukiusattuja aikoinaan.. makes me wonder if there's a pattern... Ja just tän takia en tajua miks coniympäristössa edes kiusaamista tapahtuu; eiks conien pitäis olla se yks jos joku "turvallinen paikka" missä me kaikki ollaan enemmän tai vähemmän nörttejä? Kyllä meistä varmaan suurin osa tietää miten pahalta kiusattuna oleminen tuntuu jo conien ulkopuolellaki... niin miksi satuttaa omiaan?
  Sori jos on sekavaa tekstiä. Go go Hitsuwa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siis ymmärrän hyvin mitä tarkoitat ystäväni! Ja olen täysin samaa mieltä. Se on mielestäni kans aivan käsittämätöntä että miksi tuoda esille tätä kiusaamista coneihinkin. Sama harrastus meillä conilaisilla on joten can't we all just get along?
   Ja thanks mate! Koitan kirjoittaa taas jotain ns "fiksua" tulevaisuudessa kunhan vaan keksin uuden topicin ! :)

   Poista
  2. I know right!
   Juu kirjoita kirjoita! Lukisin itse ainaki mielellään sun cossien edistymispostaukset sekä conraportit ynä muuta jos kirjoittaisit! :D Everything is interesting!

   Poista